12. september 2019

Hva kan lærere bestemme

Hei eg er ei jente på 12 har akkurat begynt i 8 læreren min er eg ikkje helt trygg på men kan hun bestemme om eg må bli venn med bestevenninna mi for vi bare krangler og eg prøver å si at vi ikkje er venner lenger For det føles ikkje riktig så har læreren rett til å si at eg må bli venn med hun igjen når hu har svikta meg mange ganger

Hei!

Takk for at du skriver til oss.

Læreren skal sørge for at alle elevene har det bra på skolen. Mobbing eller plaging mellom elever utenfor skoletiden er faktisk også noe læreren bør følge med på. Det er derfor bra at læreren tar det opp med dere når han eller hun hører om en sånn sak som du beskriver.

Men læreren kan ikke bestemme at noen skal være venner. Det kan være lurt at du forteller læreren din om hvordan du har det, slik at han eller hun forstår hvorfor du ikke har lyst å bli venn med henne igjen.

Vennskap er ikke alltid så lett, og det kan være fint å snakke med noen om det. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på.

Håper dette hjelper deg videre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv