22. oktober 2018

Husarrest

Hei jeg var hos en venn sammen med noen som er yngre og eldre enn meg. Vi gjorde ingenting galt vi bare snakket om masse forskjellige ting og tok opp viktige tema.

Vi møttes 17:30 og var ferdig 00:30 da mamma og pappa kom for å hente meg sa de at mamma hadde tenkt å gi meg husarrest fordi jeg var 6 timer hos en venninne. Er dette god nok unnskyldning til å gi meg husarrest? Vi drakk ikke eller noen ting vi bare spiste middag og hadde et lite møte om et ungdomsarbeid som vi jobber med det var hjemme hos en voksen.

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er vanskelig for oss å komme med et klart svar på spørsmålet ditt. Du har rett til å få være med andre og utvikle deg. Men foreldre dine har omsorgsansvaret for deg til du fyller 18 år. Dette betyr at de også har ansvar for å reagere når du har gjort ting som du ikke skulle ha gjort.

Reaksjonen som foreldrene gir når de mener du har gjort noe galt må likevel stå i forhold til det som er gjort. Det betyr at man ikke kan få en streng reaksjon dersom man har gjort noe som ikke er så farlig. Om dette er tilfelle i din situasjon kan ikke vi vurdere, men du kan snakke med foreldrene dine om det.

Vi har skrevet litt mer om god omsorg og husarrest her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv