26. april 2019

Hjemme Aleine I Påska

Hei vi er en gutt og ei jente på 15 år, vi er tvillinger og bestevenner. Foreldra våre dro på ferie i påska og lot oss to være igjen hjemme aleine. De la igjen penger til oss så vi kunne handle mat. Så vi to lurer på har foreldra våre lov til å reise på ferie, og la oss to være igjen hjemme helt aleine? Hilsen Gutt Og Jente På 15 år.

Hei, og takk for at dere skriver til oss.

Det finnes ingen aldersgrense for når dere kan være alene hjemme, men foreldrene deres er juridisk og økonomisk ansvarlige for dere til dere fyller 18 år. Det betyr at de skal sørge for at dere har det bra og gi dere omsorg. De er ansvarlige for dere og skal sørge for at det ikke skjer noe galt når dere er alene hjemme.

Om dere kan være alene hjemme, er opp til foreldre å bestemme. De må vurdere alder og modenhet, hvor lenge dere skal være alene, og sammen med hvem, osv.

Dere bør snakke med foreldrene deres og forsøke å bli enige om en ordning som dere alle kan godta. Husk at foreldrene har ansvaret. De kan få store problemer dersom noe skjer med dere når dere er alene hjemme.

Når familier har det vanskelig sammen, så kan de få hjelp. Dere kan ta kontakt med Familievernkontoret. Familievernkontoret er et sted familier kan ta kontakt dersom de har det vanskelig sammen. De som jobber der kan mye om å hjelpe familier til å få det bedre. Barn og ungdom kan ta kontakt med familievernkontoret på egenhånd.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv