6. mars 2019

hjemme

jeg krangle alltid med mamma.
og har det ikke bar på skolen, læreren min er kjempe streng og hu ingen i klassen like hu. vi har et heilt nytt klasserom på skolen.
det er 4 jenter som er dritt unger.
jeg har også angst.

Hei og takk for at du skriver til oss!

Så leit å høre at du ikke har det bra.

Du har rett til å ha det trygt og godt hjemme. Det er foreldrene dine som skal passe på at du har det bra, og gi deg den støtten du trenger. Det er derfor viktig at moren din forstår hvordan du har det, både på skole og om at du har angst.

Vi anbefaler at du prøver å snakke med moren din om alt dette når dere ikke krangler. Prøv å forklare akkurat hvordan du har det, og hvordan det føles for deg. Om du synes at det er vanskelig å snakke med moren din kan du kanskje snakke med en  annen voksen du stoler på i familien din? Eller helsesykepleier (helsesøster) eller en lærer på skolen? På denne siden har vi laget noen råd om hvordan du kan snakke med voksne om noe som både er vanskelig og viktig.

Du har også rett til å ha det bra på skolen. Du kan si fra til rektor dersom du mener læreren din gjør noe hun eller han ikke skal, og om at du ikke har det bra. Rektor skal passe på at de gjør jobben sin slik de skal. Når dere sier fra til rektor om at en lærer ikke oppfører seg greit, så skal rektor undersøke saken og finne løsninger. Rektor har også ansvar for at du har det bra på skolen. Du kan lese mer om din rett til å ha det bra på skolen her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv