5. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

hjelp

mye vondt i magen og blir utestengt på skolen

Hei!

Takk for at du skriver til oss om hvordan du har det. Å fortelle noen om hvordan du har det er viktig for å få hjelp.

Ingen skal ha vondt i magen fordi de blir utestengt på skolen. Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen. Det betyr at ingen elever skal oppleve at de blir utestengt på skolen. Når de voksne på skolen får vite hvordan du har det, må de gjøre noe for at du skal få det bedre. Rektor har ansvar og må ordne det slik at du får det trygt og godt. Her kan du lese mer om hva skolen skal gjøre.

Vi anbefaler at du snakker med noen voksne du stoler på om dette så fort du kan. Dette kan være foreldrene dine, læreren din eller helsesøster på skolen. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med voksne om vanskelige ting har vi hos Barneombudet laget noen tips. Tipsene finner du her.

Du kan også ta kontakt med Snakkommobbing.no. Det er en nasjonal chat-tjeneste for de som er mellom 9-19 år. Her kommer du i direkte kontakt med noen som kan hjelpe deg – helt anonymt og gratis.

Vi håper det løser seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv