22. august 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

helsesøster og selvskading

Hei! om jeg forteller helsesøster at jeg driver med selvskading, må hun da si dette videre til mine foreldre? takk for svar 🙂

Hei,

Takk for at du skriver til oss. Det er modig og viktig at du tar kontakt for å få hjelp.

Helsesøster må mest sannsynlig fortelle foreldrene dine om selvskadingen. Når man er under 16 år er det bare i helt spesielle tilfeller at foreldre ikke skal ha informasjon. Hvor taushetsplikten til en helsesøster ender kan du leser mer om her.

Det er uansett viktig å vite at helsesøster er der for å hjelpe deg, og de er ofte flinke til å snakke og hjelpe unge som har det vanskelig. Men for at de skal kunne hjelpe deg må de få vite om det.

Det finnes også en hjelpetelefon der de er vant til å snakke med barn og voksne om slikt som selvskading. Her trenger du ikke å fortelle hvem du er. Du kan ringe når som helst, og det er gratis. Mental helses hjelpetelefon har telefonnummer 116 123. Lenke til Mental helse.

Det er alvorlig at du skader deg selv, og for å få det bedre er det viktig at du snakker med noen og får hjelp. Vi håper du snart får snakket med helsesøster eller hjelpetelefonen. Skriv gjerne til oss igjen hvis du vil ha andre råd. Du kan også se på listen vi har laget over alle som kan hjelpe deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv