6. april 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Helsemessig myndig

Hei. Jeg er for tiden i behandling hos abup fordi jeg ikke har det så bra, moderat deprimert. Det er samtidig en del vanskelige ting på min pappas side så for tiden har jeg nok med meg selv. Jeg har bedt min far om respekt for at jeg har det vanskelig og at jeg ikke ønsker kontakt på det nåværende tidspunkt. Han og mamma bor ikke sammen. Han respekterer ikke mitt ønske om fred selv om jeg har forklart situasjonen min, og sier han skal melde mamma til barnevernet og komme på besøk siden hun ikke vil fortelle han mer enn det jeg har sagt. Jeg er myndig helsemessig og min mamma har taushetsplikt når det gjelder det jeg forteller henne. Hva gjør jeg? Jeg ønsker ikke kontakt men han trenger seg på og vil ikke forstå?

Hei,

Takk for at du skriver til oss.

Vi skjønner at det må være vanskelig for deg når faren din ikke respekterer ditt ønske. Hovedregelen er at foreldre ikke kan kreve å få helseopplysninger når barnet er over 16 år. Disse reglene kan også Barnevernet.

Ut fra hva du skriver er det ikke helt klar for oss hvorfor du ikke ønsker å fortelle ham litt mer, eller hvorfor han er så påtrengende. Er han bekymret for deg eller bare sint for at du ikke ønsker kontakt? Vil det roe kanskje roe ham litt ned dersom du gir ham litt mer informasjon?

Dersom det ikke er mulig for deg å gi ham mer informasjon eller du synes det er vanskelig å snakke med ham, kan du ta kontakt med familievernkontoret.  Du kan selv velge om du vil prate med dem alene, eller om du også vil at din far skal være med i et møte. Familievernkontoret kan gi råd og veiledning. De hjelper familier til å snakke sammen, og å finne gode løsninger. Hjelpen på familiekontor er gratis. Du kan også ta kontakt med Kors på Halsen. Det er et samtaletilbud til ungdom hos Røde Kors.

Vi håper det ordner seg og at du får hjelp. Du må gjerne ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv