25. mars 2020

Heilt jævli

Æ har det ganske tungt nu… spesielt nu når dettan korona-viruset e ute på fære å æ må være heime me mamma heile fette tia. Ikke nok me det mine psykiske problema e blidd 10 ganga værre (aggresjon, depresjon, angst). Æ veit ikkje kor længe æ klare å være i denna heimen (æ træng hjælp så fort som muli)……..

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi er lei oss for å høre at du har det vanskelig. Ofte kan det hjelpe å snakke med noen.

Kanskje du kan prøve å fortelle moren din hvordan du har det? De aller fleste foreldre vil veldig gjerne hjelpe barna sine – uansett hva barna sliter med.

Selv om skolen er stengt kan du kontakte helsesykepleier på skolen eller en lærer du stoler på. Han eller hun kan hjelpe deg videre. Lærere og andre som jobber på skolen har ofte gode erfaringer på hvordan de kan hjelpe og støtte elever som ikke har det så bra.

Det er også åpnet for at barn og unge som har det vanskelig hjemme skal få gå på skolen selv om skolen er Korona-stengt for andre. De barna som har foreldre som må på jobb er allerede på skolen, og skolene klarer noen flere elever. Du kan snakke med lærer eller rektor om dette, de kan hjelpe deg.

En annen mulighet hvis du trenger noen å prate med om det som plager deg, er at du kan ringe eller chatte med Kors på HalsenKirkens SOS eller Mental helses hjelpetelefon.

Her finner du kontaktinformasjon til disse og flere organisasjoner som passer for ulike situasjoner.

Vi håper du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv