1. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

hei foreldrene mine har tatt ps4 konntrollen min

hei foreldrene mine har tatt ps4 konntrollen min snart har det gått tre uker å jeg gjør alt jeg går på videregående etter jeg er ferdig for dagen så går jeg hjem å går til religiøsskole nesten hele dagem så er jeg ute med dagslivet å når jegkommer hjem så har jeg noen ganger ikke lekser å har lyst til å spille jeg er 16 år å har betalt for alt men de forsetter å ta tingene mine som om de er sjhefene mine de tror de kan bestemme over meg til jeg er 18 år er dette sant de sier at jeg får ikke låv til å spille å de eneste dagene jeg spiller noen ganger er fredag kveld, lørdag og søndag

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Det er vanskelig for oss å vite hvorfor foreldrene dine er såpass strenge når det gjelder spilling. Dette må du snakke med dem om. Synes du det er vanskelig å ta opp, så har vil laget en side som heter «den vanskelige samtalen med en voksen». Her vil du finne noen gode råd på hvordan du kan gå frem.

Alle barn og unge har rett til å bli hørt og de har rett til å si sin mening. Jo eldre du blir jo mer skal du få mulighet til å bestemme over livet ditt og fritiden dinLes mer om rettighetene dine her 

Du kan også ha nytte av å vite hva du kan bestemme hjemme og hva foreldrene dine kan bestemmer 

Forsøk å snakk med foreldrene dine at det er ganske normalt at ungdommer spiller med venner i fritiden. Du kan jo også forsøke å lage en avtale med dem om hvor mye tid du skal bruke på dette.

Vi håper dette ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv