26. oktober 2018

Håpløs

Helt siden skole start har jeg strevet med selvmordstanker. Alt føles håpløst, jeg får aldri noe til på skolen, mens andre suser gjennom skolen med gode karakterer og venner å snakke med. I friminuttene så har all det kjekt uten meg, så var er vitsen med livet hvis alle har det bra uten deg? Kan jeg bare ikke henge meg selv da? Ingen liker eller kommer til å like meg for jeg er SÅ stygg og tykk. Jeg ser ingen håp, ingen fremtid. Uansett hvor hardt jeg prøver å få ting til å føle seg bedre, men det blir ALDRI bedre. Jeg tvinger mat inni meg, prøver å sove, men får ikke det til.

Hvis jeg velger å ta mitt liv, slipper jeg da å tenke på å gjøre det bra på skolen, slipper jeg å føle meg verdiløs,håpløs, skam og mislykket. Folk sier at det ikke er en løsning å ta sitt liv, men for meg er det en løsning, mener jeg. Nei, jeg har ikke spurt om hjelp. Jeg orker ikke å gå til noe psykolog eller noe sånt, for jeg vil ikke kaste borttiden min på det tullet.

Hei,

Fint at du kontakter oss. Vi forstår at du har det vanskelig. Selv om du sier at du ikke vil snakke med noen om hvordan du har det nå, så vil vi anbefale deg på det sterkeste å gjøre det.

Det er ikke sikkert at du trenger å gå til en psykolog, men du bør be om hjelp. Selv om det kan føles vanskelig, så kan det være fint at du forteller foreldrene dine om hvordan du har det. Vil du ikke det, så kan du kontakte helsesøster på skolen eller fastlegen din.

Et annet godt alternativ er å ta kontakt med Hjelpetelefonen. Her kan du dele vanskelige tanker og følelser med ansatte eller sende en melding inn anonymt. Hjelpetelefonen drives av Mental helse som jobber for å bedre hjelp til de som sliter med tunge og vanskelige tanker i hverdagne sin.

Selv om du synes alt er trist og mørkt nå, så er det mulig og viktig  å få hjelp til å komme videre i livet.

Er det noe mer du lurer på, så ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv