20. mai 2019

Gutteproblemer

Hei er en jente på 15, blir 16 i desember. Jeg holder på med en fyr, men familien min vil ikke at jeg skal være sammen med han. Mamma synes at det er greit, men ho blir fort påvirka av søsknene mine. Han blir 18 i september. Vi er fra Nepal og det er han også. Så det jeg lurte på om har jeg noen rett å være sammen med han sånn at æ kan argumentere meg frem til at jeg kan være sammen med han. Han gjør meg veldig lykkelig. Og jeg er redd at søsknene mine skal anmelde han å si at vi har hatt sex.

Hei,

Fint du kontakter oss.

Familien din bør i utgangspunktet ikke nekte deg å ha en kjæreste når du er 15 år. Hvis foreldrene dine har gode grunner for at kjæresten din ikke er bra for deg, så kan de likevel nekte deg å treffe ham.

Familier er forskjellige og det betyr også at det er ulike grenser i ulike familier for når det er greit å ha kjæreste. Det samme gjelder også for hvilke regler som skal gjelde når en ungdom i familien har kjæreste.

Les mer om venner og kjærester

Du skriver at moren din i utgangspunktet syntes det var greit at du har kjæreste, men at søskene dine ikke likte det. Har du funnet ut av hvorfor hun endret mening? Hvis ikke anbefaler vi deg å ta en prat med henne om det. Vi hos Barneombudet har laget en side som heter Den vansklige samtalen med en voksen. Her kan du få noen tips på hvordan du forberde deg dersom du har behov for det.

Vi håper dette ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv