7. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Gutt 12 år

Hei eg lurer på om pappaen min har lov til og tvinge meg på skolen når eg er borti noe feber og har stygg hoste og føler meg dårlig?

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Det er foreldrene dine sin oppgave å passe på at du kommer deg på skolen, og da må de vurdere om du er for syk til å gå på skolen eller ikke. Noen ganger er det litt vanskelig å vurdere dette for foreldrene, og foreldre og barn kan være uenige om hva som skal til for at du skal være hjemme fra skolen.

Men hvis du faktisk har feber og er syk, er det ikke bra at faren din tvinger deg til å gå på skolen. Dette er ikke noe bra for din helse, og heller ikke for de andre barnas helse. Foreldrene dine har plikt til å ta vare på deg og helsen din, og skal ta avgjørelser som er best for deg.

Vi foreslår at du tar en prat med foreldrene dine om dette, og forklarer hvorfor du syntes det var feil å sende deg på skolen. Du kan også ta kontakt med helsesykepleier på skolen din.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv