2. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Fosterhjem og barnevernet

Hei.
Fosterforeldrene mine får jo utbetalt utgiftsdekning hver måned. Ekstrautgifter betaler jo barnevernet.
Jeg har fått tilbud om å reise til utlandet som frivillig og hjelpe mennesker i nød. Det vil koste meg mellom 9-14 000 kr. Kan man søke om å få dekt det/delvis av barnevernet, eller funker det ikke slik?

Det samme med andre ferier. Jeg vurderer besøke familie andre steder i Norge, må da reise med fly elr tog. Er klar over at bv betaler for reising når det kommer til samvær med mamma og pappa, men hva med familie og venner utover det?

Ellers hva med sommeren neste år? Får man vanligvis ekstra penger til det?

Tema: Fosterhjem

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet!

Fosterforeldrene dine får penger fra barneverntjenesten og barnetrygd hver måned som skal gå til mat, klær, lommepenger, telefon, ferie og fritidsaktiviteter. Det er fosterforeldrene dine som bestemmer over disse pengene og hvor mye du skal få i lommepenger. Dersom du holder på med fritidsaktiviteter som koster mye penger, kan fosterforeldrene dine søke om penger til dette fra barneverntjenesten.

Vi synes derfor du bør snakke med fosterforeldrene dine om situasjonen og kanskje dere sammen kan søke om litt ekstra penger fra barnevernet?

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv