20. november 2018

Fosterhjem

Hei.jeg er ei jente på 17 som bor i fosterhjem. Det fosterhjemmet jeg bor i nå har jeg bodd i snart 2 år. Men jeg ønsker å flytte til byen jeg kommer fra ( 1time unna fosterhjemmet) for der har jeg familien og vennene mine.
I det siste har jeg vært veldig lei meg og deprimert, på grunn av fosterbroren min.
Vi har aldri vært noe Serlig på talefot,men han la til meg på snap for noen måneder siden.
Da snakket vi om festing osv, (fostermoren min hater festing)
Og ei helg hadde jeg rotet meg borti mye dumt,som feks politi. Og spurte dermed fosterbroren min på mld om fostermoren min hadde funnet ut om hva jeg hadde gjort,noe som hun ikke hadde. Men det var der det begynte. Fosterbroren min ville utnytte meg. Han skulle holde kjeft om det som skjedde med meg, i mot at jeg sende han nakenbilder av meg selv,noe som jeg ikke gjorde. Men han ga seg aldri. Han spurte om bilder av meg og om vi kunne ha sex hver gang vi var hjemme alene (alt dette var igjennom snapchat). Og dette har pågått i flere måneder nå,og fosterfamilien min vet ingenting om dette. Jeg vill ikke være her lengre. Fosterbroren min har ødelagt meg helt..jeg føler jeg blir sett på som et objekt istedet som et familiemedlem.
Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre,og er dette stort nokk grunnlag for meg i å flytte fra fosterhjemmet?

Hei, og takk for at du tar kontakt med oss.

Vi skjønner at du har havnet i en vanskelig situasjon, og at du ikke lenger ønsker å bo sammen med fosterbroren din.

Vi kan ikke vurdere om dette er grunn nok for barnevernet til å flytte deg eller om de ønsker å løse det på en annen måte. Det er heller ikke sikkert at barnevernet, om de synes du ikke skal bo lenger i denne fosterfamilien, flytter deg tilbake til byen du kommer fra. Det kan også være at de mener det er bedre for deg å flytte deg til et annet sted.

Det viktigste du skal gjøre nå, er å ta kontakt med saksbehandleren din i barnevernet og si fra hvordan du har det. Fortell hun eller ham hva som har skjedd og at du føler deg presset av fosterbroren din. Da kan dere sette dere ned, og snakke om mulige løsninger.

Om du synes det er vanskelig å ta det opp med barnevernet direkte, kan du først snakke med en du stoler på. For eksempel en helsesøster, (kontakt)lærer eller en mor til en venninne. De kan eventuelt hjelpe deg å ta det opp med saksbehandleren din.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv