8. juni 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Fosterhjem

Hei
Jeg har veldig lyst til å bo i fosterhjem har det ikke no bra hjemme. Ikke fysisk, men ikke inni meg liksom. Jeg føler at jeg liksom ikke bor der, og bor med fremmede

Hva skal jeg liksom gjøre, har lyst til å bo i fosterhjem?

Hei og takk for at du skriver til oss hos Barneombudet!

Det er leit å høre at du ikke har det bra!

Det er vanskelig for oss å sette oss inn i akkurat hvordan du har det. Det vi kan si er at ikke alle barn kan flytte til fosterhjem, selv om ting hjemme er vanskelig. Man må først forsøke å få det bra med sine egne foreldre! Er det kanskje noe du kan snakke med mamma og pappa om, og forklare de hvordan du har det? Kanskje dere sammen kan komme frem til noen ting som kan gjøre livet enklere for deg?

Dersom du syntes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette er det kanskje noen andre voksne du kan snakke med? Enten en lærer eller helsesøster på skolen? Kanskje har du også en venn eller venninne du kan snakke med?

Dersom du syntes det er vanskelig å snakke med voksne om vonde ting, har vi hos Barneombudet laget noen tips til hvordan man kan snakke med voksne om slike ting. Disse finner du her.

Du kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. Her vil du få snakke med en voksen som er ekspert på barn og unge som ikke har det bra hjemme.

Vi ønsker deg masse lykke til og håper at ting blir bedre for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv