18. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Fosterhjem?

Kan jeg komme i fosterhjem hvis jeg forteller helsesøster hvordan jeg har det? At jeg blir mobba, slått får falske rykter av meg spredd på skolen og at hjemme så blir jeg kalt hore, skam for familien, klovn også masse stygt. Jeg krangler også en del med familien min og trives ikke hjemme eller på skolen. Jeg selvskader og har prøvd å ta selvmord 3 ganger. Jeg vil ta selvmord. Kan jeg komme i fosterhjem hvis jeg snakker med henne?

Hei,

Så fint at du skriver til oss.

Det er veldig viktig at du ikke tar livet ditt. Det er også viktig at du forteller noen om hvordan du har det, sånn at du kan få hjelp. Fortell at du ikke har det bra, verken på skole eller hjemme og at du selvskader deg.

Det er to ting du forteller oss om. Det ene handler om mobbing på skole og det andre handler om hvordan du har det hjemme og i familien. Og så spør du om du kan komme i fosterfamilie hvis du forteller helsesøster om hvordan du har det. Vi svarer på alt hver for seg.

Alle barn har rett til å ha det bra hjemme. Du kan snakke med helsesøsteren eller en voksen du stoler på om problemene du har hjemme. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. De som svarer er vant til å snakke med barn om vanskelige ting. Du kan ringe uten å fortelle hvem du er. Det er viktig at du og familien din får hjelp.

Så litt om skolen. Det er skolen som har ansvaret for at du har det bra på skolen. Det betyr at hvis du forteller dem om hva som skjer, har de plikt til å  hjelpe deg slik at det tar slutt. Det er derfor viktig at du sier fra til læreren din eller en annen på skolen, for eksempel helsesøster. Du kan lese mer om hva skolen skal gjøre her.

Vi kan ikke svare på om du kommer i fosterhjem hvis du forteller helsesøsteren hvordan du har det. Barnevernet kan også hjelpe familier på andre måter. Du kan lese mer om hva barnevernet kan gjøre her.

Du kan også selv ta kontakt med barnevernet.

Du er velkommen til å skrive til oss igjen hvis du trenger det!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv