20. oktober 2017

Fosterhjem 2

Fosterhjem?
Kan jeg komme i fosterhjem hvis jeg forteller helsesøster hvordan jeg har det? At jeg blir mobba, slått får falske rykter av meg spredd på skolen og at hjemme så blir jeg kalt hore, skam for familien, klovn også masse stygt. Jeg krangler også en del med familien min og trives ikke hjemme eller på skolen. Jeg selvskader og har prøvd å ta selvmord 3 ganger. Jeg vil ta selvmord. Kan jeg komme i fosterhjem hvis jeg snakker med henne?

Jeg skrev dette. Men tingen er når jeg gikk i 7 klasse så snakket barnevernet med foreldrene mine om hvordan jeg kunne slutte å selvskade og om hvordan vi kunne gjøre det bedre. Det ble bare verre og jeg får lyst til å ta selvmord for hver dag som går.

Hei,

Takk for at du skriver igjen. Det viktigste først – du må ikke ta livet ditt! Det er hjelp å få, og du kan få det bedre.

Svaret på det du spør om er ja, du kan komme i fosterhjem dersom du snakker med helsesøster om hvordan du har det. Ingen barn skal ha det sånn som du beskriver. Derfor må helsesøster fortelle dette videre til barnevernet for at de skal kunne hjelpe deg å få det bedre.

Vi synes du uansett skal snakke med en voksen om hvordan du har det. Det er ikke lov å være sånn mot barn. Derfor skal du ikke ha dårlig samvittighet for at du sier ifra.

Utfra det du skriver er vi litt usikre på om det du ønsker er å flytte i fosterhjem eller å ikke flytte i fosterhjem. Hvis du er redd for hva som skal skje med deg og familien din synes vi du skal snakke med noen anonymt først. De kan gi deg råd om hva du bør gjøre videre. Hvis du ønsker å flytte i fosterhjem så kan du snakke med helsesøster eller direkte med barnevernet.

Hvis du vil være anonym kan du ringe til Hjelpetelefonen 116 123 som kan mye om depresjon og selvmord. De kan også chatte. Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 som kan mye om barnevern. Kors på halsen som er et sted ungdom kan ringe eller chatte når de har det vanskelig. Alle stedene får du snakke med noen som lytter og vil forsøke å hjelpe deg.

Fortell at du ikke har det bra, verken på skole eller hjemme, at du selvskader deg og har selvmordstanker. Kanskje noen har råd som gjør det lettere for deg å snakke med helsesøster eller med barnevernet.

Vi håper dette var til hjelp. Vi vil gjerne at du skriver til oss igjen hvis du ikke får den hjelpen du trenger.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv