17. november 2017

Fosterforeldre(privatliv)

Hei! Jeg bor i fosterhjem, og har bodd her i ca 1år. Jeg gjorde mye dumt i starten for eksempel ha sex, smakte på drikke og prøvde en Sup røyk var bare litt kødd, men det vet de ikke. Men etter det så vil de ha kontroll på alt og vite alt jeg gjør hvem jeg er med hvor jeg er+ fpstermoren moren min sender melding når jeg er med noen og sier hvem er du med/hvor er du alt sånn jeg blir jævlig lei og hun spør jo før jeg drar+ når jeg er det.. nå sier hun at hun skal ha alle passordene mine osv. Og jeg vet ikke om jeg orker dette mere vil lzm flytte skjønner at jeg er litt barnslig som sier det pga de er sikkert litt beskymra, men jeg gir egt faen for det er jo mitt liv, min tlf og jeg må jo få privatliv. De er ikke foreldrene mine engang hvordan kan de kreve så jævlig mye a?

Hei,

Takk for at du skrev til Barneombudet.

Vi forstår at du føler at fosterforeldrene dine gjør noe de ikke har lov til. Du har rett til privatliv.  Både foreldre og fosterforeldre skal ha gode grunner til å få tilgang til alle passordene dine. Da må de være alvorlig bekymret for deg. Du kan lese mer om privatliv her.

Hvis det er vanskelig for deg å snakke med fosterforeldrene dine om dette, vil vi foreslå at du tar kontakt med saksbehandleren din i barnevernet. Kanskje dere kan ta en samtale om dette sammen. Det er viktig at dere får snakket ordentlig om dette, sånn at du og fosterforeldre kan ha et godt forhold til hverandre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv