3. mai 2019

Forhold hjemme

Hei.
Jeg har det veldig vanskelig med å bo hjemme. Jeg føler ikke at jeg er en del av familien og moren min får meg til å føle meg uønsket her. Min far bor ikke lenger med oss og han føler da at han ikke har så mye å si i det. Hun får alltid på et eller annet vis til å få det til å høres ut som om det er min feil. Jeg har det så vanskelig at det går utover skolen og griner egentlig hver eneste natt siden jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har det så vondt inni meg at jeg bare knuser. Jeg bare orker ikke dette mer. Mister all motivasjon og vil egentlig ikke være hjemme/gruer meg til å komme hjem, siden jeg vet at det er plassen hvor alt er vondt.
Hva skal jeg gjøre?

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det er leit å lese at du har det så vanskelig. Som barn i en familie har du rett til å ha det trygt hjemme og få den omsorgen du trenger for å vokse og utvikle deg på en god måte. Det er viktig at du vet at det ikke er ditt ansvar å løse problemene hjemme, selv om du ber om hjelp.

Har du forsøkt å snakke med moren din om at du opplever det på denne måten hjemme? Av og til kan voksne ha det så vanskelig med seg selv at de ikke klarer å se hvordan det påvirker barna. Vi vet at det kan være veldig vanskelig å snakke med voksne om vanskelige ting, men vi har forsøkt å lage noen tips og råd her.

Vi anbefaler også at du snakker med læreren din på skolen om at du har det vanskelig hjemme. Sammen kan dere kanskje gjøre noen tilpasninger, slik at situasjonen hjemme ikke går ut over skolearbeidet. Helsesykepleier kan også være en god samtalepartner, og kan kanskje komme med noen konkrete råd.

Hvis du ikke vil snakke med dem, kan du kontakte Kors på Halsen på telefon 800 333 21, e-post, chat eller i forum på nett. De som svarer er flinke til å lytte og støtte barn og ungdom, og det er en anonym tjeneste.

Bare skriv til oss igjen om du tror det er mer vi kan bidra med! Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv