6. august 2018

Forelskelse

Jeg er lesbisk, og jeg orker ikke å skjule det lenger. F.eks. At folk i klassen min spørr om jeg vil være sammen med en gutt i klassen, og jeg blir litt sint fordi jeg sikkert kommer til å bli mobba hvis jeg sier at jeg liker jenter… men jeg vil si det. Hva skal jeg gjøre?

Hei!

Det du opplever er ikke lett. Du er ikke alene om å ha opplevd dette, og derfor finnes det heldigvis noen du kan snakke med og som kan gi deg råd.

Ung.no har mye god informasjon. Der finner du historier fra noen som har opplevd omtrent det samme som deg. Du kan også lese spørsmål og svar om de tingene du lurer på, for eksempel dette.

På ung.no finner du også lenker til andre nettsteder. Der kan du sjekke ut om det er noe som passer for deg, kanskje et sted du kan ringe eller chatte. Det kan for eksempel være Fri eller ungdomstelefonen til Skeiv ungdom.

Der du bor skal det finnes noe som heter Helsestasjonen for ungdom (i Oslo finnes også Helsestasjonen for kjønn og seksualitet). På disse stedene jobber folk som er flinke til å prate med ungdom om disse spørsmålene.

Vi ønsker deg masse lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv