27. mars 2019

Foreldrene mine bil ikke at jeg skal få hjelp

For robåt siden så fikk vi brevbombe posten om at jeg muligens kunne ha Asperger syndrom og p den tiden var jeg hos bup fordi jeg hadde tics. Faren min ville ikke at jeg skulle gå dit i det hele tatt men mamma overtalte han. Med en gang vi fikk brevet ville de ikke at jeg skulle gå dit lenger selv om jeg vil finne ut om jeg har det. Da jeg spurte mamma hvorfor jeg ikke kunne få den hjelpen jeg trengte så sa hun at pappa ikke tror på sånt som diagnoser og slikt, men jeg synes selv at jeg kjenner meg igjen i diagnosen og jeg vil gjerne ha den hjelpen. Er det mulig å få kontakt med noen som kan gi meg den hjelpen på bup og som kan utrede diagnosen? Jeg liker ikke å snakke med lærer eller sykesøster fordi det høres ut som de synes synd på meg. Er dette noe som foreldrene mine bestemmer? Jeg synes iallfall at hvis foreldrene mine er det eneste som stopper meg fra å få hjelp er teit! Værsåsnill hjelp meg!

Hei

Takk for  at du skriver til oss. Vi skjønner at dette er vanskelig for deg når du selv ønsker å finne ut mer.

Vi skjønner at du gjerne vil ha mer kontakt med BUP for å finne ut om du har Asperger syndrom. Det er dessverre slik at foreldrene dine må godkjenne at du går til BUP når du er under 16 år. Men, foreldrene dine skal høre på dine meninger, og de skal legge mer og mer vekt på hva du mener etterhvert som du blir eldre. Du kan lese mer om din rett til å bli hørt på våre nettsider.

Du skriver at du ikke liker å snakke med lærerne dine eller helsesykepleier. Det kan være lurt at du finner en annen voksen du stoler på som kan hjelpe deg. Selv om du ikke vil snakke med helsesykepleier på skolen, så tenk litt over om du likevel skal gjøre det. Dette er en person som har taushetsplikt og som kan hjelpe deg videre. Noen ganger hjelpe helsesykepleier også barn med å snakke med foreldrene.

Uansett hvem du velger å snakke med, er det flott om du finner noen som kan hjelpe deg med å snakke med mor og far. Hvis du og foreldrene dine vil ha litt mer informasjon, kan dere lese litt mer om Aspergersyndrom på disse nettsidene. På disse sidene finner dere også navn og telefonnummer til voksne i nærheten av der du bor som dere kan snakke med.

Vi håper du og foreldrene dine finner ut av dette sammen.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv