28. juni 2019

foreldre tar mobilen

hei! jeg er ei femten år gammel jente som snart blir gal! foreldrene mine tar mobilen min mist 1 ganger i uka og beholder den gjerne i 2 døgn. okey jeg hadde skjønt det hvis jeg hadde gjort noe dumt på telefonen men greia er at de tar den ved ting som ikke er viktige. vennene på min alder drikker og fester, jeg gjør ikke det fordi jeg er livredd for foreldrene mine. f.eks idag fikk jeg ikke lov til å dra på båttur med alle bestevennine mine fordi pappa og mamma mente det var farlig, jeg ble begynnte å grine og fortalte dem at jeg er lei av at de skal stenge meg inne og gjett hva de tok mobilen min.. for alltid.

Hei,

Dette høres ikke greit ut. Du sier selv at foreldrene dine ikke gir noen god forklaring for hvorfor de tar fra deg mobiltelefonen. Slik bør det ikke være.

Vårt forslag er at du snakker med foreldrene dine om dette. Fortell dem hvordan du opplever det at de uten forvarsel og god grunn bare tar fra deg telefonen din over kortere eller lengre tid.

Vi hos Barneombudet har laget en egen side som heter Den vanskelige samtalen med en voksen. Her vil du finne gode tips på hvordan du kan gå fram for å forberede deg.

Mobiltelefonen er en veldig viktig del av hverdagen for både ungdom og voksne. For ungdom er mobiltelefonene et praktisk sosialt verktøy for å ha kontakt med venner på nett.

Vi håper dere kommer fram til en god avtale på hvordan dere skal håndtere dette.

Lykke til og god sommer!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv