1. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Foreldre som konstant setter sperrer på nett

Foreldrene mine starffer meg hele tiden, av ingen god grunn. Jeg gjør det jeg skal, gjør det bra på skolen, og når jeg skal spille litt for å slappe av, så sperrer de spillene fra meg, uten å si hvorfor. Det føles virkelig ut som om de bare straffer meg fordi de har lyst. Jeg spiller ikke veldig ofte heller, så det virker som om det er den eneste grunnen. Er dette greit?

Hei!

Foreldrene dine kan bestemme når du får spille. Om det er greit at de er så strenge, er vanskeligere å svare på.

Ofte er problemet at foreldre og barn har veldig ulikt syn på spilling. Mange foreldre er redd for at barna bruker for mye tid på skjerm-aktiviteter, uten at de vet hva det innebærer. Ofte går det bedre når de engasjerer seg i det barna gjør på spill og nett.

Spill er gøy, og det kan være både sosialt, lærerikt og utviklende. Men det kan også være et problem at man bruker veldig mye tid det, og at det er vanskelig å avslutte når man skal.

Vårt råd er at dere snakker sammen og forsøker å finne ut hvordan hverandre tenker. Får dere til en avtale – og slipper krangling – vil det være det beste for alle!

Det er mange diskusjoner om dette for tiden. Under har vi satt inn noen lenker til ting dere kan lese sammen som utgangpunkt for samtalen.

Snakk om spill

Hvordan samtale med barn om nett og spill

Et innlegg som kan være fint for dere å lese er – «Gamer-mamma: Kjefting og spilletider fungerte ikke. Så endret jeg strategi.»

Vi håper dere finner ut av det!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv