20. februar 2019

Foreldre som er skilte

Kan foreldrene kaste deg ut når de blir sur som at du står ute og fryser i en time og at dem sier at du får flytte fordi de ikke vil ha deg her fordi de er sure på deg kan jeg flytte til faren min vist det skjer flere ganger?

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det er ikke greit at foreldre straffer deg ved å kaste deg ut i kulda eller truer deg med at du må flytte. Foreldrene dine skal ta vare på deg og passe på at du har det bra. Hvis du føler at du ikke får god omsorg, bør du fortelle det til noen. Det kan være en lærer, helsesykepleier eller en annen voksen du stoler på. Du kan også chatte anonymt med voksne som er flinke til å snakke med ungdom om vanskelige ting her.

Du spør om du kan flytte til faren din. Foreldre som ikke bor sammen har en avtale om hvor mye barna skal bo hos hver. Denne avtalen kan endres. Dine meninger skal ha stor betydning for hvor du skal bo. Foreldrene dine skal lytte til hva du har å si, og legge vekt på det. Dere kan få hjelp på familievernkontoret til å lage en ny avtale. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret der du bor og be om å få diskutere dette med dem.

Lenke til familievernkontorene

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv