5. desember 2019

foreldre og favoritter

vist foreldrene dine sender ut tydlige signal om at di bryr seg mindre om deg eller eit anna barn og det skader deg innvendig hva kan man gjøre?

Hei!

Så fint at du skriver til oss.

Det er ikke godt å føle at noen ikke bryr seg, og særlig ikke hvis det er foreldrene dine som får deg til å føle det slik. Foreldrene dine skal gi deg trygghet og omsorg, og passe på at du har det bra. Du kan lese mer om god omsorg i familien her

Hvis foreldrene dine behandler deg på en måte som gjør at du får vondt inni deg, kan det være lurt å snakke med en voksen du stoler på. Det kan for eksempel være en annen voksen i familien, en lærer eller foreldrene til en venn. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. Helsesykepleier er vant til å snakke med barn og ungdom om ting som er vanskelig, og kan ofte gi gode råd. 

Hvis du ikke har lyst til å snakke med noen du kjenner, finnes det ulike hjelpetelefoner og chatter hvor ungdom kan snakke med voksne. Du trenger ikke å fortelle hvem du er hvis du ikke vil.

Vi har laget en oversikt over ulike hjelpetelefoner og chatter på denne siden. Her kan du velge den som passer deg best.

Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv