27. mars 2020

Foreldre

Hei, jeg bor 100% hos mamma i Innlandet. Kommunikasjonen mellom meg og mamma er IKKE god, her er det trakkasering daglig, helt til grusomme ting skjer med meg selv.
Jeg ville derfor til pappa, men han bor i Tromsø og mamma sa nei. Har jeg noe som en 17 år gammel jente jeg skulle sagt imot henne? Jeg har bodd i fosterhjem i to år på grunn av kommunikasjonsvansker, endte ofte opp med blåmerker.

Hei, så fint at du skriver til oss.

For det første har ikke moren din lov til å trakassere deg eller gjøre noe mot deg som gjør at du får blåmerker. Det er veldig alvorlig, og det er bra du sier fra om det.

Vanligvis må foreldre sammen bestemme hvor barna skal bo. Dessuten skal du som er 17 år ha mye å si i det spørsmålet. Det skal veldig gode grunner til for at ikke foreldrene dine skal ta hensyn til det du ønsker. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre når du ønsker å få endret bosted:

Lenke til informasjon om å endre avtale mellom foreldre om bosted og samvær. 

Vi tenker det kan være lurt at du også kontakter barnevernet der du bor. De vil snakke nærmere med deg for å finne ut hvordan du egentlig har det hjemme og finne ut av hvordan de eventuelt kan hjelpe deg. Du skriver at du har bodd i fosterhjem tidligere, kanskje du har en saksbehandler i barnevernet du kan kontakte?

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer: 116 111. Der får du snakke med en trygg voksen som kan hjelpe deg videre.

En annen mulighet hvis du trenger noen å prate med om det som plager deg, er at du kan ringe eller chatte med Kors på HalsenKirkens SOS eller Mental helses hjelpetelefon.

Her finner du kontaktinformasjon til disse og flere organisasjoner som passer for ulike situasjoner.

Vi håper det ordner seg for deg raskt.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv