9. mai 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Foreldre

Hei. Foreldrene mine er skilt og krangler hele tiden. De skilte seg når jeg var 2. Pappa bor en time vekke fra mamma. Jeg flyttet nettopp til faren min og byttet skole for 4 gang. Mamma og pappa krangler hele tiden og begge er like ille. De snakker stygt om hverandre hele tiden. Visst mamma f.eks. kjører meg hjem etter jeg har vært en helg oss hun kan ikke hun hjelpe meg opp med tingene mine uten at de krangler. Jeg har jo nettopp byttet skole og de skjønner ikke at det er tungt å ha gjort det for 4 gang nå. Men de sier så stygge ting til hverandre. Mamma sier at pappa
Går på dop, og pappa kaller mamma for en slaur og en dårlig mor. Mye av kranglene er om penger. Mamma har sagt Mye stygt til meg også. Som at Jeg f.eks. Kan dra til helvete og at jeg er en jævlig bortskjemt drittunge. Jeg er så sliten. Jeg orker ikke dette lengre. Det har vært sånn i 10 år nå. Jeg vet dette var et langt spørsmål, men jeg har ingen å snakke til om dette. Isåfall når jeg har prøvd forstår de det ikke. Hva skal jeg Egt gjøre?
Hilsen trist og sliten jente

Hei,

Det høres ut som du er i en veldig vanskelig situasjon og at du har vært det lenge.

Barn har ikke godt av å bli stående midt mellom foreldre som krangler, uansett om de bor sammen eller om de ikke bor sammen. Foreldre har heller ikke lov til å kalle barna sine for stygge ting slik at barnet blir lei seg og føler seg dårlig.

Vi i Barneombudet mener det er viktig at du snakker med noen voksne om dette.

Du kan snakke med læreren din, helsesøster på skolen eller en annen voksen du stoler på. Helsesøster er vant til å snakke med barn om de tingene du sliter med og har god oversikt over andre som kan være til hjelp når man har det vanskelig hjemme.

Hvis et ikke nytter å snakke med noen av disse ber vi deg om å ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss i Barneombudet

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv