23. mars 2020

Foreldra våre stjeler av sparepenga våre.

Hei vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Begge foreldra våre er alkoholikere, og her en dag hadde foreldra våre tatt penger fra ett glass som vi 2 har spart sammen. Vi 2 syns at det var dårlig gjort av dem, og det sa vi 2 til foreldra våre. Men mora og faren vår svarte bare, at de bestemmer over oss 2 til vi blir 18 år gamle, så de kan ta alle penga som vi 2 har i glasset vårt om de vil. Kan foreldra våre ta de penga som vi 2 har spart sammen, hvis de har lov til det. Så er det veldig urettferdig?? Hilsen Tvillingbror og Tvillingsøster på 16 år, som er Bestevenner.

Hei!

Foreldrene deres kan ikke ta penger som dere har spart opp selv. Selv om foreldrene deres har foreldreansvar frem til dere er 18 år, har dere også egne rettigheter.

Nedenfor er det noen dere kan ta kontakt med, men det kan bli vanskelig å få pengene tilbake. Neste gang synes vi dere skal ha sparepengene deres et sted foreldrene deres ikke finner dem.

Fylkesmannen er et kontor som kan svare på spørsmål om penger og rettigheter. De kan også noen ganger hjelpe med å få tilbake penger som foreldre har tatt. Dere kan også få hjelp fra Barnas jurist, som gir gratis rettshjelp til barn og unge.

Lenke til nettside om fylkesmannen.

Lenke til barnas jurist

Hvis foreldrene deres drikker mye, eller dere av andre grunner ikke har det bra hjemme, kan dere få hjelp. Barnevernet kan for eksempel gi hjelpetiltak til foreldrene deres, slik at de kan ta bedre vare på dere. På nettsiden vår har vi mye informasjon om barnevernet.

Lenke til side om hvordan dere kan ta kontakt med barnevernet 

Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv