11. april 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg føler moren min bestemmer alt

Hei, jeg føler at moren min bestemmer helt over meg og min far, jeg sier at jeg vil være annen hver uke hos faren min(faren min passer på meg og det er ikke noe gale med han) men så sier moren min at jeg må være hos han annen hver helg. Hun ble også sur på meg igår fordi faren min var litt på jobb, og jeg synes ikke det er kjekt når hun blir sur bare fordi han er på jobb i cirka 5 timer fordi hun mener at han skal være med meg hele tiden. Jeg føler ikke at jeg får bestemme noe, og jeg er trossalt snart 17 år. Er det noen jeg kan gå å snakke med for å ordne opp i dette? Fordi jeg føler at nesten hele tiden så blir moren min sur på meg og faren min når vi ikke har gjort noe gale.

Hei,

Så fint at du skriver til oss.

Barn og unge har rett til å bli hørt. Når du er så gammel som nesten 17 år skal du få ha mye å si når det gjelder din egen situasjon, slik som spørsmålet om hvor ofte du skal være hos faren din.

Du kan ringe til familievernkontoret der du bor. De kan hjelpe deg å endre samværsavtaler, som er noe alle foreldre som ikke bor sammen må ha.

Vi har skrevet litt på nettsiden vår om hvordan du kan endre samværsavtale.

Lenke til side om endring av samvær.

Her finner du familievernkontorene:

Lenke til familievernkontoret der du bor.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv