2. desember 2019

Flytting

Hei. Jeg vil ikke bo hos mamma for vi krangler hele tiden. Hun ser aldri hva hun gjør galt. Jeg griner hver dag når jeg er hos mamma. Kan jeg flytte til pappa uten at jeg er myndig?

Hei, så fint at du skriver til oss.

Som barn har du rett til å bli hørt i saker som handler om deg og ditt liv. Det betyr at foreldrene dine skal lytte til deg, og legge vekt på meningene dine. Det er likevel de som til slutt bestemmer over deg og hvor du skal bo. Det er fordi de har ansvar for deg frem til du er 18 år. Les mer om barns rettigheter når foreldre ikke bor sammen her.

For at du skal kunne bo hos pappa, må vanligvis foreldrene dine bli enige om det. Vi har laget en nettside som handler om å endre avtale om bosted og samvær. Hvis du synes noe av dette er vanskelig å forstå, så kan du be om litt hjelp fra en lærer eller helsesykepleier på skolen din. 

Selv om foreldrene dine bestemmer hvor du skal bo, så har du rett til å bli tatt godt vare på av foreldrene dine og få god omsorg. Om du ikke har det bra hos mammaen din, kan det være lurt å snakke med en voksen du stoler på om dette. Det kan være en annen i familien din, eller helsesykepleier på skolen. Helsesykepleier er vant til å snakke med barn og ungdom om ting som er vanskelig, og kan gi gode råd.

På våre nettsider kan du også lese mer om god omsorg i familien.

Vi håper det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv