26. februar 2019

Flytting

Hei, mamma og pappa vil flytte til vestby som er 2 timer unna her hvor vi bor nå. Jeg vil ikke flytte og jeg gråter hver eneste dah fordi jeg virkelig ikke vil flytte. 1. Jeg vil bli ferdig med ungdommskolen her. 2. Jeg er redd for å bli mobbet på den nye skolen 3.angsten min kommer til å bli verre vis vi flytter. Men min mening har i ingeting å si for dem. Hva gjør jeg?

Hei!

Hvis du er uenig foreldrene dine om å flytte er det viktig at du forteller dette til dem. Det er de som kan bestemme hvor dere skal bo, men de bør også høre på hva du mener før de bestemmer. Her kan du fortelle dem at du vil fullføre ungdomsskolen der dere bor nå, at du er redd for å bli mobbet og at angsten din blir verre om dere flytter. Alt dette er det viktig at du forteller dem.

Når du skal snakke med foreldrene dine kan det være lurt at du er godt forberedt. Det er også lurt at dere setter av tid en dag det passer. Vi har samlet noen tips om til vanskelige samtaler med voksne her.

Om du trenger noen å snakke med om dette kan du for eksempel ta kontakt med Kors på halsen. Her kan du både chatte eller snakke med noen anonymt å få råd.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv