25. januar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte til et annet familiemedlem

Jeg har et reielt ønske om å flytte til broren min på 22 år etter at jeg er ferdig på ungdomsskolen og har fylt 16 år. Han bor nesten helt pa andre siden av landet. Faren min synes at det er en god idé får å øke selvbildet mitt ved at jeg blir mere selvstendig.

Moren min ønsker ikke at jeg skal flytte hjemmefra enda(hun blir helt hysterisk) og dessuten sier hun at inntil jeg er 18 år gammel så er det mine foreldre som bestemmer over meg.

Hva for jeg bestemme over meg selv hvis foreldrene mine er uenige?

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Du kan flytte hvis foreldrene dine er enige om det. Dersom du flytter hjemmefra uten at det er nødvendig, har du ikke nødvendigvis krav på økonomisk støtte fra Lånekassen. Dette må dere i så fall undersøke. Foreldrene dine har uansett ansvar for å støtte deg økonomisk til du er ferdig med videregående skole.

Du forteller at faren din er enig, men ikke noe om moren din. Dersom foreldrene dine er uenige, er det deres ansvar å diskutere saken og komme med en tilbakemelding til deg.

Men kanskje kan dere snakke sammen om at du ønsker å flytte til broren din? Om du synes det er vanskelig, har vi laget noen tips om hvordan du best kan ta opp vanskelige spørsmål med voksne. Du kan lese dem her.

Om foreldrene dine likevel ikke klarer å bli enige kan dere ta kontakt med familievernkontoret. Her tilbyr de blant annet samtaler med familier når de selv ikke klarer å løse et problem eller flere problemer.

Vi håper det ordner seg for deg. Skriv gjerne igjen når du har flere spørsmål.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv