11. februar 2019

flytte hjemmefra

hei, jeg vil veldig flytte hjemme fra pga jeg ikkeha det noe bra hos moren min og stefaren min. jeg får ikke lov til å gå ut, jeg har spiseforstyrrelser pga faren min og hakke blitt bedre med stresset med at jeg må gjøre alt i huset (vasking, matlaging, rydding).
så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Hei,

Det er leit å høre at du ikke har det bra! Det skal mye til før man kan flytte hjemmefra. Når man har det vanskelig kan det også være veldig tøft å skulle bo alene.

Det er vanskelig å hjelpe deg mer konkret når vi vet så lite om deg. Vi tror det ville være godt for deg å ha en voksen å snakke med. Det kan være en du stoler på i familien eller på skolen.

Mange ungdommer som sliter forteller at det er godt å snakke med helsesykepleier på skolen (helsesøster), eller noen på helsestasjonen for ungdom. Du kan også få god hjelp hos fastlegen din.

Det finnes også flere steder hvor du kan ringe eller chatte. Noen steder som Kors på halsen og Hjelpetelefonen 116 123  er flinke til å snakke med ungdom, og har vært god hjelp for ungdom som har slitt med det samme som deg.

Hvis det er sånn at du aldri får gå ut, er utrygg eller opplever trusler hjemme, kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge.

Vi håper du finner en voksen å snakke med, og at du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv