10. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte hjemme fra

Foreldrene mine er veldig kjeftet å ja jeg er dritt lei av det å får nesten aldri lov å gå ut. Er d noen muligheter at jeg kan få fosterforeldre å møte mine ekte foreldre sån 1 gang i måneden/uken elns?

Hei og takk for at du skriver til oss hos Barneombudet.

Vi forstår at du ønsker at foreldre dine skal møte fosterforeldrene dine. Har du forsøkt å ta dette opp med fosterforeldrene dine for å høre hvordan de stiller seg til dette? Det kan være lurt at du setter deg ned med de og forklarer hvorfor det er viktig for deg at fosterforeldrene og foreldrene dine møtes innimellom. En annen løsning kan være at du forteller dette til saksbehandleren din i barnevernet. Barnevernet kan ikke bestemme at fosterforeldrene dine skal møte foreldrene dine, men de har selvfølgelig mulighet til å diskutere dette både med fosterforeldrene og foreldrene. Barneverntjenesten skal høre på det du sier og legge vekt på det du mener.

Noen ganger kan det være vanskelig å snakke med voksne. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med fosterforeldrene eller foreldrene dine om dette, kan du snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan være en lærer, helsesøster, nabo eller andre. Vi har også laget noen tips til en slik samtale. Kanskje det er nyttig for deg?

Lenke til tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Når du blir 15 år får du det som heter partsrettigheter. Det betyr blant annet at du har krav på egen advokat og kan kreve å få se barneverntjenestens dokumenter. Du får da også klagerett på noen vedtak barnevernet gjør.

Vi håper dette løser seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv