7. januar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte

Jeg har det helt jævlig på plassen jeg bor på å skolen jeg går på, har ingen. Mange kommer med dritkommentarer å blikk å ler av meg åsånn om jeg går forbi, har utviklet sterk angst å depresjon pga dette, har en «venn» men hun møter kjæresten å andre jenter heletiden isteden for å være med meg å det er alltid jeg som må spørre om hun vil møte meg. Men da drar hun bare fra meg etter en time å møter andre isteden. Foreldrene mine er kjempesure på meg heletiden å skjønner ikke hvor vondt det egentlig er for meg å bo her, men det er ikke bare å bytte skole fordi nermeste skole er over en time unna å starter kl 8. Jeg har masse venner i Bergen, men bor i X å har lyst til å starte på ett nytt sted å ikke bo i en bygd hvor nesten alle dømmer meg å lager ryker om meg. Alle dømmer meg fordi jeg bruker sminke bare fordi jeg hater meg selv uten. Har hørt mange ganger hvor stygg jeg er så det er aldri branok. Har 1 mnd fravær på ungdomsskolen å har bare gått i ett halvt år. Klarer ikke å være på skolen eller gå på butikken for ungdommene som plager meg er der å jeg tørr ikke å gå ute å alle sier at jeg er feit osv. Hva kan jeg gjøre for å flytte?

Hei,

Fint at du kontakter oss. Vi forstår at du ikke har det så bra og vi ser at du kan trenge litt hjelp.

Du forteller oss at du har det vanskelig på skolen og ikke trives på plassen du bor, at du blir mobbet og at du ikke har noen gode venner. Alt dette gjør at du ønsker å bytte skole eller aller helst flytte til et annet sted. Du skriver også at foreldrene dine ikke forstår hvor vanskelig du har det.

Å flytte til et annet sted er ikke så enkelt uten at foreldrene hjelper deg konkret med det, eller at de selv flytter og du blir med. Det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo til du fyller 18 år.

Vårt beste råd er at du forteller noen voksne på skolen om hvordan du har det. For eksempel helsesøster på skolen eller en lærer du stoler på. Beskriv det du her forteller oss. Du har rett til å ha det bra og være trygg på skolen. Ingen skal dømme deg, kaste stygge blikk eller holde deg utenfor. De som jobber på skolen skal tro på deg og hjelpe deg slik at du får det bra. Les mer om dine rettigheter om du blir mobbet på skolen.

Sliter du med angst og depresjon eller har andre problemer, så er det også fint å få snakket med noen om det. Dette kan du også fortelle til helsesøsteren eller lærer, men du kan også ta kontakt med Mental helse hjelpetelefon. Det er gratis og du kan være anonym.

Vi håper det ordner seg for deg. Er det noe mer du lurer på, så ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv