12. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte

Hei!
Jeg er en jente på 16 år som bor i fosterhjem. Jeg har bodd her i 4 år. Jeg er ganske lei av familien, og har aldri følt meg en del av familien.
Da jeg flyttet hit ble jeg splittet med storesøsteren min som er 3 år eldre enn meg. Hun er 20 år nå. Hun har en kjæreste som hun har vært sammen med stabilt i 6 år. De har kjøpt hus sammen med 3 soverom sånn. Etter sommeren begynner jeg på vidergående skole.
Vis de synes det er greit, og storesøsteren min er veldig ansvarlig, omsorgsfull og stabil, er det mulig for meg å flytte til dem og gå på vidergående der de bor? Har jeg noen rettigheter som kan hjelpe meg å få til dette?
Er det noe de kan gjøre for å hjelpe meg å få til dette?
Hvis det er mulig, kan jeg fortsatt få noen type støtte fra barnevernet?

Hei, og takk for at du tar kontakt med oss.

Det er barnevernet som bestemmer om du eventuelt kan flytte til storesøsteren din. Barnevernet har omsorgsansvaret for deg, og ut fra hva de mener er best for deg er det de som bestemmer hvor du skal bo.

Barnevernet skal likevel høre på hva du mener. Hvis storesøsteren din er enig i at du flytter til henne, kan du snakke med saksbehandleren din om ditt ønske. Du kan også spørre saksbehandleren din om din søster kan være med på denne samtalen. Forklar dem hvorfor du ønsker å flytte.

Hvis barnevernet går med på det, må søsteren og kjæresten hennes bli godkjent som fosterfamilie. Barnevernet fortsetter da å ha omsorgsansvaret for deg, og de fortsetter med støtte til både deg og søsteren.

De som eventuelt kan hjelpe deg er Barnas Jurist. De gir gratis rettshjelp til barn og unge under 25 år, og kan hjelpe deg med hvordan du best kan gå fram. Du kan lese mer om Barnas Jurist her.

Du kan lese mer om dine rettigheter når du er under barnevernets omsorg her.

Hilsen fra oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv