10. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte!!

Jeg vil enten komme på fosterhjem eller instutisjon, faren min er alkoholiker og jeg får ikke lov å bo hos i lengre perioder pga han blir så sint. Og mamma har mange psykiske plager blant annet depresjon og andre ting. Jeg hater å være hjemme fordi hennes humør påvirker meg. Derfor kommer jeg drit tidlig på skolen og drit seint hjem. Og de gangene jeg faktisk er hjemme er jeg kun på rommet med mindre jeg må på do og spise osv. Noen ganger går jeg ikke hjem etter skolen, da går jeg heller til bestevennen min og blir der. Men hun har det ikke så bra hun heller, derfor har vi rømt ett par ganger men politiet har alltid funnet oss igjen. Jeg tror det hadde vært godt for oss å bo et annet sted, ivertfall i en liten periode. De eneste vi har er hverandre, og i det siste har vi komt i masse trøbbel på skolen. Fordi vi håper at de skal spørre hvordan vi har det.

Hei og takk for at du skriver til oss hos Barneombudet.

Det er trist å høre at du ikke har det bra hjemme. Sånn skal det ikke være!

Vi skjønner at det kan være vanskelig å si fra til noen om hvordan du har det hjemme. Kanskje du kan snakke med en voksen person du stoler på om dette, for eksempel en lærer eller helsesøster på skolen din? Uansett hvor du skal bo fremover kan det være veldig godt å snakke med noen man stoler på om vanskelige ting. Hvis du syntes det er vanskelig å snakke med en voksen kan du få noen tips om det å snakke med en voksen på våre nettsider:

Den vanskelige samtalen med en voksen

Det kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Les mer om alarmtelefonen her.

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123 De har også en egen nettside som heter sidetmedord.no.

Det er også en mulighet for deg å kontakte barneverntjenesten på egenhånd. Du kan lese mer om hvordan du kan komme i kontakt med barnevernet her.

Vi ønsker deg masse lykke til videre og håper at situasjonen bedrer seg for deg. Ta gjerne kontakt med oss igjen – Send oss en ny melding eller ring oss på 22 99 39 50. Vi har åpent mandag til fredag. Vi prioriterer alltid barn og unge når de ringer oss!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv