19. desember 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Flytte

Hei, jeg lurer på om vis man ikke vil bo til foreldrene sine om man kan flytte inn til en av søskan mine

Hei!

Så bra at du skrev til oss om flytting.

Hovedregelen er at det er foreldrene som har ansvaret for barna sine til de fyller 18 år. Det betyr at foreldrene dine kan bestemme hvor du skal bo.  Foreldrene dine skal gjøre det som er best for deg. Det står i barneloven.

De fleste foreldre vil at barna skal bo hjemme. Men av og til skjer det ting som gjør at foreldrene og barnet blir enige om at det kan være lurt å bo hos andre. Dersom det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette så kan dere ringe til familievernkontoret der du bor. De gir råd og hjelper familier som har det litt vanskelig. Her kan du lese mer om det: Familievernkontoret

Dersom du ikke har det bra hjemme, så kan barnevernet hjelpe deg. Av og til kan de bestemme at barn ikke skal bo hjemme. Og av og til er foreldrene enige med barnevernet om det. Barnevernet kan la barnet få lov å flytte til andre i familien hvis det er best for barnet.

Dersom du ikke har det bra hjemme så kan du ringe til Alarmtelefonen på 116111. Alarmtelefonen kan gi råd og de kan si fra til barnevernet slik at du kan få hjelp.

Hilsen oss i Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv