31. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Familien

Hei! Jeg bor annenvær helg hos pappa! For meg er det alt for lite for vi bor ikke nærme nok til å ha annenvær uke! Jeg gråter vær gang når jeg drar fra pappa! Jeg hater å dra fra han! Men jeg har det bra hos mamma det er ikke det, men jeg vil være mer med pappa! Mamma kan bli sur vis jeg prater om at jeg vil flytte til pappa, jeg vil flytte men vil ikke flytta fra mamma! Vet dere hva jeg kan gjøre? For å få henne til å prate om det eller hva jeg kan si for å få hun til å flytte! Jeg vil heller egentlig ikke flytte fra venner, men gjør det for å få det bedre uansett! Vis jeg flytter så kommer jeg til å grue meg veldig til å begynne på ny skole! Hjelp:( vet ikke hva jeg skal gjøre

Hei,

Det er veldig bra at du trives så godt hos begge foreldrene dine! Samtidig forstår vi godt at det er vanskelige for deg, og at det kan være trist når du skal reise fra den ene til den andre.

Det er foreldrene dine som sammen bestemmer hvor du skal bo og avtale om hvordan samværet skal være. Når de lager avtalen skal de tenke på hva som er best for deg. Derfor er det viktig at du sier fra til foreldrene dine om hvordan du vil ha det. Du er 14 år, og da skal din mening om hvordan dere skal ordne samværet telle mye.

Det er viktig at foreldrene dine får høre hvordan du har det. Du trenger ikke beskytte foreldrene dine, de skal tåle å høre hvordan barn har det. Fortell foreldrene dine det samme som du har fortalt til oss. Gjerne at dere sitter sammen alle tre. Kanskje kan dere finne på noe sammen som gjør ting lettere for deg?

Til slutt er det altså opp til foreldrene dine om de vil lage en ny avtale om hvordan samværet skal være.

Noen synes det kan være vanskelig å få sagt ifra til foreldrene sine. Vi har derfor laget noen tips til den vanskelige samtalen med en voksen. Hvis foreldrene dine ikke blir enige kan dere snakke med noen på familievernkontoret. De kan hjelpe med råd og veiledning.

Her kan du lese mer om hvordan du kan endre avtaler om hvor du skal bo, og om hvilke rettigheter du har.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv