5. april 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Familie, regler, ungdom

Hei, Jeg er en jente på snart 17år. Jeg mener mamma er urimelig og leger regler jeg mener er for en helt annen aldersgruppe og urimelige. Hun legger inn sperrer på mobil og pc sånn at dette ikke skal fungere mellom 2100 på kvelden til 0800 på morningen. jeg mener dette er feil og upassende for en jente på snart 17. Er dette noe hun kan bestemme? Og hva kan jeg gjøre for å endre på dette? har ikke gjort noen store tillittsbrudd så syntes ikke de har grunnlaget for å kunne gjøre dette en nøvendig greie.

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Vi har forståelse for at du synes moren din er streng. Det er likevel slik at moren din kan velge å gjøre det. Frem til du er 18 år kan foreldrene bestemme en del i livet ditt. Det er fordi de har plikt til å ta vare på deg.

Det er likevel viktig å være klar over at barn og ungdom i en familie har rett til å bli hørt og meningene deres skal tas hensyn til. Moren din skal altså høre på hva du har å si om saken og vurdere dette opp mot hennes beslutninger. Jo eldre du blir, jo mer skal meningene dine telle.

Det beste rådet vi kan komme med er at du forsøker å snakke med henne om dette en gang til. Vi har laget en side som heter Den vanskelige samtalen med en voksen. Her kan du finne gode råd om hvordan du går fram for å forberede deg på en litt vanskelig sak. Vi håper dette kan hjelpe deg litt videre.

På våre nettsider kan du også finne mer informasjon om hva foreldrene dine bestemmer og hva du bestemmer hjemme. 

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv