23. august 2019

Familie Barnevern Bli hørt

Hei! Jeg er en jente på 16 som hater hjemmet mitt. Jeg har skilte foreldre, men har ikke kontakt med min fars side fordi jeg ikke ønsket det, så vi har ikke hatt god kontakt siden jeg gikk i 3.klasse. Jeg bor derimot sammen med moren min og stefaren min. Jeg og stefaren min snakker ikke sammen 90% av tiden, men når vi faktisk snakker så krangler vi. Mamma tørr ikke å blande seg fordi da blir han sint, noe han er 90% av tiden. Jeg hater han fordi han gjør alt så jævlig for meg. Han lyver til min mor og kommer seg unna med alt. Han er også ekstremt hard mot meg med tanke på skole og jobb. Jeg har strevd med psykiske lidelser siden jeg var liten, og i ungdomstidene ble det bare enda vanskeligere blant annet på grunn av han og mistrivsel på skolen osv. Så karakterene mine har ikke akuratt vært på topp, men jeg har prøvd så godt jeg kan og det er bare aldri godt nok. Han vil heller ikke gi meg lønn selv, uansett om jeg gjør mye hjemme. Derfor har jeg fått min egen jobb, men poenget er at jeg hater å være hjemme, og vil flytte ut. Takler snart ikke mer, men jeg vil ikke inn i bv fordi jeg er redd for å bli sendt langt vekk fra vennene mine. Hva kan jeg gjøre? Stefaren min har vært i kontakt med skolen ang. sinne-problemene hans, og gått på sinnemestringskurs, men det var da jeg hadde blåmerker av han, han sluttet å gi blåmerker, men det er fortsatt helt jævlig å bo med han. Han sier så mange stygge ting og jeg kjenner på psykisk vold nesten hver dag. Her orker ikke mer! HVA SKAL JEG GJØRE?!

Hei,

Det er leit å høre at du ikke har det bra. Sånn skal det ikke være!

Det er vanskelig å hjelpe deg mer konkret når vi vet så lite om deg. Vi tror det ville være godt for deg å ha en voksen å snakke med. Det kan være en du stoler på i familien eller på skolen.

Mange ungdommer som sliter forteller at det er godt å snakke med helsesykepleier på skolen (helsesøster), eller noen på helsestasjonen for ungdom. Du kan også få god hjelp hos fastlegen din.

Det finnes også flere steder hvor du kan ringe eller chatte. Noen steder som Kors på halsen og Hjelpetelefonen 116 123  er flinke til å snakke med ungdom, og har vært god hjelp for ungdom som har slitt med det samme som deg.

Hvis det er sånn at du aldri får gå ut, er utrygg eller opplever trusler hjemme, kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge.

Vi håper du finner en voksen å snakke med, og at du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv