14. januar 2020

Familie

Jeg har det ikke så bra hjemme. Blir slått hver dag å lurer på om hvis barnevernet får vite det ol de tar meg ut med makt?? Svar plisss

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Ingen skal ha det sånn hjemme som du beskriver. Barn har rett til å ha det trygt og godt hjemme, og å slå barn er aldri lov. Det er heller ikke lov å si slemme ting, eller å true slik at barn blir redde.

Barnevernet kan hjelpe barn som lever med vold. Det kan være hjelp i familien, eller hjelp til å flytte dersom foreldrene ikke klarer å ta imot hjelp. Barnevernet skal alltid tenke på hva som vil være best for barnet når de bestemmer seg for hva slags type hjelp barnet skal få.

Noen barn som opplever vold hjemme blir flyttet til en annen familie. Det kan være noen de kjenner, eller en helt ny familie som ønsker å ta imot barn som ikke har hatt det greit hjemme. Dette kan skje dersom de som slår ikke vil, eller ikke klarer, å ta imot hjelp så de slutter å slå.

Barn har også rett til å få hjelp slik at familien kan å få det bedre sammen. Da må foreldrene lære seg til å slutte å slå, og å gi barna god omsorg og kjærlighet. Det finnes flere ting som kan hjelpe, for eksempel en nettside som heter «Litt sint». Her kan foreldre som blir for sinte få hjelp til å bli roligere og reagere på andre måter enn å slå. Det er også andre opplæringsprogrammer som barnevernet kan hjelpe til med å sette igang.

Vi har skrevet mer om hva barnevernet gjør på denne siden, og hvordan du kan kontakte barnevernet her.

Vi håper du fikk svar på spørsmålet ditt, hvis ikke er du velkommen til å skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv