13. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

familie

pappa bor veldig langt borte, og har ny kone og fått 2 barn. mamma har ødelagt skulderen sin og jeg synes hun bryr seg for mye, bestemmer alt så jeg føler meg kvelt. har bare lyst å flytte hjemmefra, men kan ikke det. mamma sier også at hvis jeg ikke gjør pliktene mine, truer hun med å slutte oppfølgingen, låse mobilen min inn, og skaffe vaskehjelp. sier og at hun skal ta bort Netflix. mamma vet ikke dette men jeg ser på Netflix i skjul, for hun er så streng. sier og at Snapchat er bortkastet og at mobilen bare skal brukes til et verktøy. føler at hun bestemmer hele livet mitt!! pappa ser jeg sjelden, gråter ofte om kveldene. har prøvd å ta opp noe av dette, men da gir hun meg en hel leksjon om at jeg er egoistisk, jeg er kanskje det, men hun snakker så mye at hodet mitt sprenges! hun vil vite hver minste ting! hun sier at hun har sagt det 100 ganger, men hun snakker så mye, og så innviklet at poenget i samtalen blir borte. jeg gjør det ikke med vilje men noen ganger når hun snakker, lukker ørene mine seg, for jeg klarer ikke mer:( Hva skal jeg gjøre?

Hei,

Fint at du kontakter oss. Vi forstår at du har det litt vanskelig hjemme sammen med moren din nå. Du sier hun stiller strenge krav om å bidra hjemme og at hun er tydelig irritert på din bruk av mobiltelefon og Netflix.

Det er ikke så uvanlig at foreldre og ungdom krangler en del. Likevel er det viktig at dere snakker om det som skjer hjemme. Du skriver at moren din har en skade og trenger kanskje litt ekstra hjelp. Uansett bør dere få en oversikt over hva dere begge forventer av hverandre.

Vi hos Barneombudet har laget en egen side som heter «Den vansklige samtalen med en voksen». Her finner du gode råd på hvordan du går fram for å snakke om vansklige ting.

Hvis situasjoen hjemme hos deg har blitt veldig vanskelig, så kan du/dere også ta kontakt med familievernkontoret der du bor. Vi anbefaler deg å ta en titt på denne lenken  hvor det står litt mer om hva du kan gjøre for å få hjelp.

Håper dette ordner seg. Ta kontakt igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv