9. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

familie

hei jeg har skrevet til dere før men jeg lurte på om jeg har lov til å flytte ut. Mamma re alltid sur og hun er frekk og det er hun mot lillesøsteren min og lillebroren min men jeg har snakket med onkelen min om det og han sa at jeg kan flytte til han hvis jeg vil men har jeg rett til det? For han bor i Oslo og jeg bor i Stavanger så jeg lurte bare på om jeg har lov til å bo hos han siden han er den eneste jeg stoler på og han er der altid for meg og når mamma ikke vil gi meg penger til å kjøpe ting jeg trenger men så gir han meg det og jeg føler at han oppfører seg mer som en forelder for meg en det mamma gjør.

Hei,

Frem til du er 18 år er det foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo. Hvis du flytter hjemmefra før du fyller 18 år må dine foreldre godkjenne det. Du kan bare flytte til onkelen din om foreldrene dine synes det er greit.

Du bør snakke med moren din om hvordan du har det hjemme. Om du synes dette er vanskelig har vi samlet noen råd til deg her.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv