26. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Familie

Det er så vanskelig å være hjemme. Hjemme rundt mamma og pappa. De forstår ikke på hva æ sier, forstår ikke når æ snakker om følelser og de hører ikke på meg. Æ har depresjon og de hører ikke hva æ har å si. Det har blitt til at de drar meg ned, de ødelegger hverdagen min. Æ har fått selvmordstanker og selvskader pga dem. Æ vil ikke bo hjemme rundt de. Hva skal æ gjøre?

Hei, og takk for at du tar kontakt med oss.

Vi synes det er leit at du har det så dårlig nå. Samtidig er det viktig at du klarer å holde ut. Du kan få det bedre, men det er viktig at du får hjelp.

Hvis ting er veldig trøblete hos deg, er det viktig at du sier ifra til en voksen som du stoler på. For eksempel til helsesøster på skolen, en lærer eller en i familien din. De kan hjelpe deg videre.

Du kan også ta en titt på nettsiden til Alarmtelefonen for barn og unge. Kjenner du deg igjen i problemstillingene som beskrives her, så kontakt dem.

I tillegg kan du ta kontakt med Hjelpetelefonen. Her jobber det mennesker som har mye erfaring med å snakke med mennesker som har det vanskelig. De har også et nettjeneste som heter Si det med ord. Her kan man skrive anonymt inn til Hjelpetelefonens veiledere i stedet for å ringe.

Ta gjerne kontakt med oss igjen dersom du har behov for det.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv