25. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

familie

hei. besteforeldrene mine på pappa sin side kritiserer meg hele tiden når jeg besøker dem.(mamma og pappa er skilt) de tvinger meg til å gjøre ting bare de har lyst til f.eks. gå tur i uvær og gå på fjelltur. de ber meg alltid om å hente ting hele tiden og det irriterer meg. hvordan kan jeg overtale mamma til å få slippe å dra til dem.

Hei,

Takk for at du skriver til oss.

Du spør om hvordan du kan overtale mammaen din til å slippe å dra til besteforeldrene dine. Du bør fortelle mammaen din om hvorfor du ikke vil reise til dem. Det kan hende det kan være lurt å ta den praten med pappaen din også, siden det er besteforeldre på hans side.

Det kan hende du må reise til besteforeldrene dine likevel. Kanskje du kan spørre om pappaen din kan være der samtidig som deg? Eller kanskje foreldrene dine kan hjelpe deg å snakke med besteforeldrene dine om hvordan dere skal ha det når du er på besøk. Barn har rett til å si sin mening, og voksne skal høre på dem. Jo eldre du blir, jo mer bør du få bestemme selv. Det betyr ikke at du kan bestemme alt selv, men at de voksne skal høre på deg.

Lenke til artikkel om hva du bestemmer.

Vi har laget noen tips til en vanskelig samtale med en voksen, siden vi vet at det kan være vanskelig å snakke med voksne noen ganger. Kanskje de tipsene kan være nyttige for deg? Du finner tipsene her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv