22. april 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Familie

Jeg vil flytte
Hater faren min, vi har aldri hat noen slags far og sønn forhold. Det er ikke at han er voldelig på noen slags måte, men foreksempel nekter han meg å kjøre atv selv om han kjørte mye moped i barndommen. Jeg føler at han behandler broren min bedre en han gjør med meg. Vi har ikke noen felles interesser, så jeg føler at jeg bur med en fremmed. Hva skal jeg gjøre ?

Tema: Bli hørt

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi forstår at du ikke har det så greit hjemme og at det føles vanskelig å snakke med faren din fordi dere har lite felles interesser. I tillegg favoriserer han broren din.

Det er jo ikke noe hyggelig at det har blitt slik. Vårt beste råd er at du forsøker å snakke med faren din om hvordan du opplever dette.

Vi hos Barneombudet har laget en egen nettside som heter «Den vansklige samtalen med en voksen» Her gir vi råd om hvordan du kan gå fram for å finne løsninger som kanskje kan hjelpe dere litt videre.

Alle barn og unge har rett til god omsorg i familien. Foreldrene dine skal ta vare på deg og sørge for at du har det bra med deg selv. De skal også gi deg råd om hva du bør gjøre og ikke gjøre.

Det er viktig at dere forsøker å ta disse samtalene sammen slik at du for eksempel forstår hvorfor faren din ikke ønsker at du skal kjøre ATV.

Vi håper dette ordner seg for deg.

Sendt oss en nytt spørsmål om det er mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv