8. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Familie

Jeg har krangler med moren min og faren hver dag og når jeg er syk så låser de meg på rommet mit. Nå er jeg syk og låst på rommet uten nett (brukker mobildata) Hun tvinger meg og søsteren min å sove når kokken er 9:00 og vi har nettopp stått opp. Jeg var syk I går og då gikk jeg og la meg. Nå sier hun at vis jeg ikke går og leger meg så tvinger hun meg til skolen 😩

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Ingen voksne har lov til å låse deg eller søsteren din inne på et rom. Heller ikke foreldrene dine. Dersom dette skjer hjemme hos deg må du snakke med noen voksne du stoler på. Det kan være en lærer eller helsesøster på skolen din.

Du har rett til å bli tatt vare på av foreldrene dine. Når du er syk skal de passe på deg, og sørge for at du har det du trenger for å bli frisk. Foreldrene dine skal også trøste deg og hjelpe deg når du trenger det.

Er det slik at foreldrene dine mener at du trenger å hvile deg og sove når du er syk, så kan de sette grenser for bruk av mobiltelefon og annen data.

Foreldrene dine har som sakt plikt til å ta vare på deg. Mener de at du ikke er syk nok til å være hjemme, så kan de kreve at du går på skolen. De kan også bestemme at du skal gå til lege dersom du er syk.

Dersom du opplever at du har det vanskelig hjemme og at foreldrene er spesielt strenge, så kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. Her kan du snakke med en trygg voksen som kan veilede deg litt videre.

Vi håper det ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv