16. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Fælt heime

Hei, jeg bor sammen med pappa, mamma lillebroren min og storebroren min. Eg gruer meg hver dag til eg kommer hjem fra skola, fordi mammaen og lillebroren min er så fæle mot meg. Jeg gråter hver dag jeg kommer hjem og klarer nesten ikke å sove. Jeg lurer på hvilken rettigheter jeg har hjemme når moren min er fæl mot meg å tvinger meg til ting!

Hei,

Så fint at du tar kontakt med oss. Alle barn har rett ti lå ha det bra hjemme. Det skal ikke være sånn at du gruer deg til å komme hjem fordi noen hjemme er fæle mot deg.

Du skriver ikke hva moren og lillebroren din gjør mot deg eller hva slags ting moren din tvinger deg til. Du har uansett rett til å ha det bra hjemme. Det har du ikke når du gråter hver eneste dag og ikke får sove.

Det er viktig at du forteller hvordan du har det til en voksen som du stoler på. Det kan være lærere eller helsesøster, eller kanskje har du en stoler på i familien din, for eksempel en tante eller onkel? Mammaen eller pappaen til en venninne kan også være til hjelp. Du skriver ikke om faren din, men kanskje kan du fortelle ham hvordan du har det?

Noen barn synes det er lettere å snakke med noen de ikke kjenner. Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 er et sted barn kan ringe til. De som jobber der er flinke til å snakke med barn og vet hvordan de skal hjelpe slik at du kan få det bedre. Du kan si til dem at vi ba deg ringe dem.

Du kan skrive til oss igjen hvis du trenger mer hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv