3. april 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Er jeg under sosial kontroll? Eller er det bare jeg som overreagerer?

Hei jeg er en jente med flerkulturell bakgrunn. Jeg har en streng mor, sånn har hun vært hele tiden. Hun styrer tida fra når jeg drar til skolen og kommer tilbake. Skjefter på meg hvis jeg kommer litt sent. Vil ha min ukeplan selv når jeg er 18 år. Og jeg er redd for henne liksom talen hennes og hele pakka, jeg har ikke noe å si. Må høre på hennes trusler. Hun kaller meg hore om jeg bruker bukse osv.. mener jeg er for vestlig. Jeg sa for ikke så lenge siden at jeg skulle overnatter bort, i form av skole oppgave. Hvor lærer blir med og. Men hun sier at jeg ikke kan.! Og det er helt forferdeleg for jeg ville ikke si i mot min mor. Men kommer over grensen sin. Jeg har lenger ikke noe å si. Enn å være hjemme og gjøre det hun ber om. Hjelp!!! Forttt!! Hva skal jeg gjøre!

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi forstår at du opplever situasjonen din hjemme som vanskelig.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med Røde Kors-telefonen på 815 55 201. De kan mye om sosial kontroll og kan hjelpe deg videre. De har også en chat, og du kan finne mye informasjon om temaet på deres nettside.

Du kan også lese mer om sosial kontroll her.

Vi håper dette ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv